Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π) Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  

  1. Ορεστιάδας : Στεγάζεται στο ΕΠΑΛ Ορεστιάδας 25520- 23400, kesyporest@dide.evr.sch.gr
  2. Αλεξανδρούπολης: Δήμητρα 19, 25513-55359 e-mail: mail@1kesyp.evr.sch.gr

Απευθύνεται σε : Μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Ατομική και Ομαδική Συμβουλευτική για τη διευκόλυνση στη λήψη εκπαιδευτικών και επαγγελματικών αποφάσεων. Πληροφόρηση για σπουδές και επαγγέλματα κ.ά.

 

Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου: Δήμητρας 19, Αλεξανδρούπολη, τηλ. : 25513- 55363, e-mail: ypssn@dide.evr.sch.gr.

Απευθύνεται σε : Μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Εντοπισμός, διάγνωση, βραχεία ψυχολογική παρέμβαση και παραπομπή μαθητών και μαθητριών, που χρήζουν ιδιαίτερης ψυχολογικής αντιμετώπισης. Στήριξη, ευαισθητοποίηση και συμβουλευτική της οικογένειας (ομάδες γονιών, οικογενειακή συμβουλευτική). Εμψύχωση καθηγητών στο έργο τους (ομάδες καθηγητών, εκπαίδευση εκπαιδευτικών).

 

Διάγνωση ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες:

ΚΕΔΔΥ 25510-80170, Αλεξανδρούπολη.

Κέντρο Ψυχικής Υγείας- Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο: 25510-21200 Αλεξανδρούπολη.

Οι ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών με αναπηρία και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες διερευνώνται και διαπιστώνονται από τα ΚΕΔΔΥ, την Ειδική Διαγνωστική Επιτροπή Αξιολόγησης (ΕΔΕΑ) και τα πιστοποιημένα από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα (ΙΠΔ) άλλων Υπουργείων. Οι απόφοιτοι άνω των δεκαοκτώ (18) ετών, που δεν έχουν αξιολογηθεί ως άτομα με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των ΚΕΔΔΥ.

 

Κέντρο Πρόληψης Κατά των Εξαρτήσεων Και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Έβρου, «Η ΕΛΠΙΔΑ».  Διονυσίου Σολωμού 2, Αλεξανδρούπολη. Τηλ. & Fax: 25510 37242. e-mail: prolipsi@axd.forthnet.gr. Web-site: www.e-prolipsi.gr

Ορθή και έγκυρη πληροφόρηση για τις εξαρτησιογόνες ουσίες. Σχολές Γονέων. Υποστηρικτικές και Συμβουλευτικές υπηρεσίες σε γονείς- εκπαιδευτικούς και εφήβους. Εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

 

Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης (Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων και Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων). Λεωφόρος Αλεξάνδρου 28, Αλεξανδρούπολη.. τηλ.: 25510 26362

Στην υπηρεσία αυτή έχει τη δυνατότητα και την υποχρέωση  να απευθυνθεί γονιός, συγγενής, δάσκαλος ή και γείτονας ακόμη, ανηλίκου που διαπιστώνει ότι το παιδί βρίσκεται σε ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον ή το ίδιο παρουσιάζει αντικοινωνική συμπεριφορά. Φροντίδα παιδιού και γονέων. Στήριξη ψυχολογική, ηθική και κοινωνική. Λειτουργεί και Στέγη Ανηλίκων.

 

 

Η Γραμμή Βοηθείας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλoύς Διαδικτύου (210 6007686) απευθύνεται σε εφήβους και τις οικογένειές τους, παρέχοντας υποστήριξη σχετικά με τη χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών σε συνάρτηση με την υγεία και την ευημερία του παιδιού (παρενόχληση, εξάρτηση, επιβλαβές περιεχόμενο, παιδοφιλία, κ.α.). Λειτουργεί καθημερινές και ώρες 9:00 – 17:00.

e-mail:info@help-line.gr      Live chat: Δευτ-Παρ, 15:00-17:00