Μήνυμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς
Αγαπητοί μαθητές μαθήτριες
Την Δευτέρα 11 Σεπτέμβριου 2023 ξεκινά μια νέα σχολική χρονιά. Αυτή είναι μια ευκαιρία να θέσετε νέους στόχους. Το σχολείο θα σας παρέχει πολλές ευκαιρίες για να αποκτήσετε γνώσεις και δεξιότητες, να αναπτύξετε την προσωπικότητά σας και να καλλιεργήσετε το πνεύμα σας. Μάθετε να απαιτείτε τη γνώση. Είναι δικαίωμα και κατάκτηση των ανθρώπων.
Ο σεβασμός των δικαιωμάτων των άλλων και η αποδοχή της διαφορετικότητας πρέπει να θεωρούνται δεδομένα στο σχολικό περιβάλλον. Ο σεβασμός του σχολικού χώρου και της περιουσίας και του φυσικού περιβάλλοντος πρέπει να θεωρείται αυτονόητος. Άλλωστε ανήκουν σε όλους μας. Το να σέβεσαι τους κανόνες δεν σημαίνει να υποχωρείς, αλλά μάλλον να είσαι πρόθυμος να συνεργαστείς καλά με τους άλλους.
Όλοι οι καθηγητές του σχολείου, δεσμευόμαστε να εργαστούμε σκληρά για να σας εξοπλίσουμε όχι μόνο με τις γνώσεις, τις ικανότητες και τις δεξιότητες, αλλά και να αναπτύξουμε την κριτική σας σκέψη, ώστε να μπορείτε να διαχειρίζεστε και να επιλύετε τα καθημερινά προβλήματα μόνοι σας. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για να καλλιεργήσετε τα ειδικά σας ενδιαφέροντα, ενεργώντας πάντοτε μέσα στο πλαίσιο της ίσης μεταχείρισης και της σωστής και δίκαιης αντιμετώπισης.
Τέλος, θα ήθελα να καλωσορίσω και επίσημα στο σχολείο μας τις μαθήτριες και τους μαθητές που έρχονται για πρώτη φορά στο Γυμνάσιό μας και να τους διαβεβαιώσω ότι το σχολείο μπορεί να είναι μια δεύτερη οικογένεια, αν το θέλουν. Είμαι σίγουρος ότι οι μεγαλύτεροι μαθητές θα σας προσέξουν και θα σας καθοδηγήσουν και εμείς οι καθηγητές είμαστε εδώ για κάθε σας πρόβλημα όσο ασήμαντο κι αν φαίνεται.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Δημήτριος Κεφάλας

Διευθυντής 3ου Γυμνασίου Ορεστιάδας

Μήνυμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2023-24