1 . Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ- Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη

Οι μαθητές της Β’ τάξης του 3ου Γυμνασίου Ορεστιάδας στο πλαίσιο  των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων της θεματικής ενότητας  Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ- Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη, στην υποενότητα αλληλοσεβασμός και διαφορετικότητα   ενημερώθηκαν , προβληματίστηκαν και συζήτησαν για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού και για τα ανθρώπινα δικαιώματα. 

Η εργασία τους αναρτήθηκε στο ευρωπαϊκό eTwinning Πρόγραμμα “Peace embassies: a journey into a S.WO.R.L.D. ( https://twinspace.etwinning.net/131943/home )

Στο βίντεο που ακολουθεί είναι οι εργασίες που δημιούργησαν για αυτό τον σκοπό!

Η υπεύθυνη καθηγήτρια: Καλαντζή Βασιλική 

2. Ψηφιακή Εφημερίδα των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων

Στο πλαίσιο του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων δημιουργήθηκε μια ηλεκτρονική εφημερίδα, η οποία περιλαμβάνει όλες τις εργασίες των μαθητών των 4 θεματικών κύκλων καθώς και ένθετο με σχολικές απο…δράσεις των μαθητών που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο την σχολική χρονιά 2021-2022.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα μας.

Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός : Καλαντζή Βασιλική

3. Φροντίζω το περιβάλλον- Γνωρίζω τον τόπο μου

Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων στη θεματική “Φροντίζω το περιβάλλον” με την υποθεματική “Παγκόσμια και και Πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας” με τίτλο “Γνωρίζω τον τόπο μου”  υλοποιήθηκε η παρακάτω εργασία των μαθητριών της γ’ Γυμνασίου.

Μέσα από τη συγκεκριμένη ενότητα αποκτούν γνώση και ευαισθητοποιούνται με την πολιτιστική κληρονομιά. Η χώρα μας έχει μακραίωνη παράδοση που αλλοιώνεται σταδιακά τα τελευταία χρόνια.  Γι’ αυτό επιβάλλεται να γνωρίσουμε τις ρίζες μας και να κρατήσουμε ζωντανή την παράδοσή μας. 

Η εργασία σε μορφή ηλεκτρονικού βιβλίου.

Η υπεύθυνη καθηγήτρια Μουστάκα Σουλτάνα